Új üzenet beírása
216
2014.05.17. - 19:13
Izabella
b.iza92@citromail.hu

  Jó napot!
Izabella vagyok és nekem uterustol balra egy 45x22mmes pókhálószerű szerkezet mutató képlet jelentős mennyiségű folyadék ábrázolódik a hasüregben.az sztk-ban felküldtek a dél pesti kórházba Budapestre. Jelentkeztem az ambulancián.Elküldtek ultrahangra.Ezt állapította meg az ultrahangos.Állományában egy 28x30x38mm-es kifejezetten inhomogén terület amely inkább bevérzett cystára utalhat szabad hasi folyadék korosan megvastagodott falú bélszakasz nem igazolódik.Utána elküldtek nőgyógyászatra az orvos megvizsgált a jobb oldali andexum 50x35mm benne egy 40x20as cystosus terület a többhez képest a douglasban minimális folyadék ábrázolódik tekintettel laboreredményekkel jelleg akut teendőt nem igényel ezért lássa a nőgyógyászat az sztk-ban. Szükség esetén műtéti kivizsgálása javasolt. Én már 3hete akut hasi tünetekkel szenvedek 2 menses után se múlt el a cisztám.Maga szerint meg kell műtettnem mindenképpen vagy ez magától elmúlik és nem lesz bajom tőle? Köszönöm a válaszát. Izabella
Bejegyzés törlése # 216
215
2014.03.24. - 20:37
P. Edina
pedagogusbabysitter@gmail.com

  Tisztelt Doktor úr!
2013 október óta fennálló térdpanaszommal januárban jutottam el ortopéd orvoshoz,aki góckutatást javasolt.Nőgyógyászom petevezeték gyulladást állapított meg, Apranaxot írt fel és 1 hónap múlva kontrollvizsgálatra kellett mennem.Ekkor azt mondta,hogy már elindultam a gyógyulás útján,további gyógyszeres kezelés nem kell.Múlt héten enyhe alhasi fájdalmak miatt, jobb félni mint megijedni alapon felkerestem ismételten az orvosom.Tapintásra megint érzékeny volt a hasam,így ismét Apranaxot írt fel,illetve Diflucant,mert gombás fertőzés is fent áll (sajnos elég gyakran van Candida fertőzésem). Azt mondta,hogy nincs megnyugodva,mert ezeket a tüneteket lehet kezelni,de ha időről időre visszatér,akkor szükség lesz laporoscopos feltárásra.Mondtam neki,hogy ha erre van szükség,akkor csináljuk,hiszen januárban is a góckutatás miatt jöttem, a térdpanaszaim azóta sem múltak el (és ugye már több,mint fél éve fent állnak) a gyógytorna és a Dona por ellenére sem,így feltételezem csak ez a nőgyógyászati dolog lehet a háttérben.Erre azt a választ kaptam,hogy egészséges szervezetbe nem szívesen nyúl bele csak úgy,mert abból nagyobb baj is lehet.Kérdeztem mi okozhatja a visszatérő petevezeték gyulladást,de csak azt a választ kaptam,hogy erre lenne jó a laporoscopia.A citológiai leletem P2 volt februárban,de ezeknek a nesze semmi fogd meg jól válaszoknak a birtokában nem vagyok nyugodt.Egy ultrahangot nem kellett volna csinálnia,hogy ennyivel is beljebb legyünk?Magánrendelésre mentem,ami sajnos nem olcsó és 1 hónap múlva megint mehetek vissza.Kíváncsi lennék a doktor úr véleményére,mennyire lehet nagy a baj?Önt milyen időpontban lehet felkeresni a Szent János Kórház nőgyógyászati szakrendelésén?Válaszát előre is nagyon köszönöm!Tisztelettel,P.Edina
Bejegyzés törlése # 215
214
2014.03.03. - 20:52
Hajnalka
kegyes.hajni@invitel.hu

  Tisztelt Doktor Úr!
Goldlilli IUD eszköz került nálam felhelyezésre 2012.júniusában. Kiderült,hogy elhelyezkedése nem megfelelő:"Az IUD a corpusban csaknem teljesen keresztben helyezkedik el."Ezért levétele sürgősen javasolt. Azonban a nógyógyász szakorvos elmondása alapján ez nem egyszerű,csak altatásban történhet műtéti körülmények között,az osztályon ilyen elhelyezkedésű eszköz levétele még nem történt,gyakorlat e tekintetben nincs.
Egészségügyi dolgozó lévén tisztában vagyok a lehetséges műtéti kockázattal,ezért keresem azt a megoldást,mely minél kevesebb lehetséges szövődményt jelent.Tisztelettel várom visszajelzését különös tekintettel arra,hogy véleménye szerint van-e lehetőség,illetve szükséges-e az UH vezérelt eltávolítás. Válaszát előre is köszönöm.
Bejegyzés törlése # 214
213
2014.01.04. - 22:24
O. Dóra
okvatovitydori@gmail.com

  Kedves Doktor Úr!

Kb. 4-5 éve szedek fogamzásgátló tablettát, 2 éve kivonták a szedett gyógyszert és Novynette tablettát írtak fel. Az akkori orvosom szerinte megegyezik az összetevők tartalma. Kérdésem, hogy ennyi idő szükséges esetleg szünetet hagyni, vagy mennyi ideig szedhető, hogy ne történjen károsodás? Esetleg történik ilyenkor károsodás? Fennáll a veszélye meddőségnek?

Köszönöm,
D.
Bejegyzés törlése # 213
212
2013.09.19. - 19:48
Szandra v.
sandybanny@freemail.hu

  Kedves Dr. Úr!
Szeretném kérdezni, hogy ciszta esetén ami erősen fáj már több mint 5 hónapja, kb menzesz előtti két hétben és a szex elviselhetetlen, erősen fáj, épp ezért nem is próbálkozok vele már inkább; az orvos dermoid cisztára gyanakszik, de nem végzett el semmilyen vizsgálatot, UH-t igen, de közben elájultam sajnos a fájdalomtól, vártam egy hónapot, a következő alkalomnál már meg sem nézte, csak azt mondta várjunk még 3-4 hónapot és ha nő, kiműti hasfelvágással.
Régebben magas THS-em volt, most épphogy, de a határon van, kivéve az anti thyreoglobulin szintem a felső határ háromszorosa, azt mondta az orvos nem kell kezelni, nem tudom mitől van, de állandóan betegeskedek, 26 éves vagyok, ez nem állapot.
Szerintem van más megoldás is, és nem tudom, ha panaszom van kell valami vizsgálatot végezni rajta?? Ha igen, milyen vizsgálatokat? Ezt sima rendelőben elvégzik vagy kórházban? Ha növekszik, és még jobban sérül a petefészek az esetleges kivételnél az nem jó, gondolom..., Mi a teendő ilyenkor?


Nagyon köszönöm előre is válaszát!


Tisztelettel:
Szandra V.

2013.09.19.
Bejegyzés törlése # 212
211
2013.08.05. - 09:47
bernadett

  Kedves Doktor Úr,
múlt hétfőn Gynazol hüvelykrémet és Fluconazole kapszulát írt fel nekem. Csütörtökön együtt voltam a barátommal,s utána égető érzést éreztem, szombaton pedig apró fehér darabkák jöttek ki. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hány nap után ajánlott a szexuális együttlét, s mivel tudnám segíteni a gyógyulást?(pl. a Pimafucin krém használ v.mit?, a Gynophilus hüvelykapszulát a Fluconazole szedésének befejezése után érdemes alkalmazni?)
9-én utazunk Görögországba, s érdekelne az is,hogy
lehet-e ilyenkor fürdeni a tengerben.
Üdvözlettel és köszönettel,
bernadett
Bejegyzés törlése # 211
210
2013.07.30. - 16:06
Tóth Szilvia
illatuska@gmail.com

  Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Azt követően még megjött a menzeszem a szokott időben, azóta viszont már harmadszor kimaradt. Ez már máskor is előfordult gyógyszer elhagyása után, és csak akkor jött meg újból, ha a nőgyógyászom felírt valami gyógyszert, aminek a nevére már nem emlékszem. Az első két hónapban nem volt szexuális kapcsolatom, most viszont egy hete becsúszott egy egyszeri alkalom, ahol megszakításos módszerrel védekeztünk. Kérdésem az lenne, hogy mivel nem menstruálok 3 hónapja, ennek ellenére teherbe lehet-e esni,vagy ilyenkor peteérés sincs? Köszönöm válaszát! Szilvia
Bejegyzés törlése # 210
209
2013.06.22. - 09:39
Orsi
drimbaba@gmail.com

  Tisztelt doktor úr!

Egy év kihagyás után ismételten fogamzásgátlót (Yasminelle)kezdtem el szedni a menstruációm első napjától (június 9). A 2napja barnás folyásom, majd tegnapra erős vérzésem kezdődött, pont mintha menstruálnék. A barnás folyás után rögtön elmentem nőgyógyászhoz, mert amúgy is aktuális volt a rákszűrés. Akkor még nem volt vérzésem és z orvos mindent rendben talált. Tudtommal minden gyógyszert pontosan vettem be. Kérdésem az lenne, hogy hagyjak esetleg egy hét szünetet és egy új levelet kezdjek el szedni, vagy szedjem tovább ezt a levelet és két hét múlva ismételten menstruálni fogok? Ön mit javasol? Előtte a ciklusom teljesen normális szinte percre pontos volt. Sosem volt semmi ilyen panaszom és előtte is Yasminellet szedtem.
Köszönettel! Orsi
Bejegyzés törlése # 209
208
2013.06.17. - 14:16
Kovács Viorika
maymoon@freemail.hu

  Tisztelt Doktor Úr!

Gyermekem születése óta (kb. 10 hónapja) a menstruációim mindig nagyobb mennyiségű darabos vérzéssel járnak, a ciklusok általában 5-7 naposak.

Ez normálisnak számít, vagy a darabos vérzést okozhatja valami probléma?

Köszönöm szépen a válaszát!
Bejegyzés törlése # 208
207
2013.04.22. - 17:45
Dömötöri

  Kedves Szúnyogh Anna!
Egyetértek a kollégával, szerintem is felesleges szünetet tartani. A régi, nagyobb dózisokat tartalmazó készítmények esetében terjedt el a szedési szünet, de a mai kisdózisú gyógyszerek esetében fölösleges.
Bejegyzés törlése # 207
[Utolsó bejegyzés] Oldal # 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ... of 24 [Első bejegyzés]